I uddannelsen som Statsautoriseret Fodterapeut indgår følgende fagområder med ca. 1890 timer:
Uddannelsen afsluttes med eksamener i praktisk fodterapi og klinik, samt skriftligt og mundtligt i fodterapeutiske, sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige fag.
Fodterapeutuddannelsen er meget intensiv, da eleverne skal opnå mange færdigheder på kort tid. Al undervisning foregår på skolen, og der er ingen obligatorisk praktikperiode tilknyttet i uddannelsen.
Autorisationen er et kvalitetsstempel.
Når man uddanner sig til fodterapeut, får man samtidig en autorisation på lige fod med andre faggrupper såsom fysioterapeuter og praktiserende læger.
En autorisation både forpligter og beskytter patienterne, idet alle fodterapeuter har den samme uddannelse og skal leve op til en række krav om blandt andet hygiejne og efteruddannelse, når de praktiserer. Endvidere er samtlige fodterapeuter underlagt Styrelsen for patientsikkerhed, så patienterne altid har mulighed for at klage over en fejlbehandling.
Udeblivelsesgebyr - Bestilt tid, der ikke benyttes og ikke meldes afbud til inden behandlings start, pålægges udeblivelsesgebyr.